Световният шампион Аржентина победи с минималното 1:0 Бразилия в дългоочаквания сблъсък

...
Световният шампион Аржентина победи с минималното 1:0 Бразилия в дългоочаквания сблъсък
Коментари Харесай

Аржентина с историческа победа на Маракана

Световният първенец Аржентина победи с минималното 1:0 Бразилия в дълго чакания конфликт от шестия кръг на квалификациите за Мондиал 2026 в зона КОНМЕБОЛ. Мачът ще остане в историята, тъй като " гаучосите " нанесоха първото проваляне на Селесао като хазаин в международна подготовка.

Единственото попадение в срещата бе дело на Николас Отаменди в 63-тата минута. Защитникът осъществя с глава след центриране на Джовани Ло Селсо от ъглов удар.

Домакините приключиха мача с човек по-малко, откакто пряк червен картон си изкара резервата Жоелинтон десетина минути преди края. Дебют за Селесао направи 17-годишният гений на Палмейрас Ендрик, до момента в който Лионел Меси остана на терена за " гаучосите " до 78-ата минута, когато бе сменен.

Бразилия несъмнено беше по-добрият тим и нападаше повече. Аржентинците обаче хитро изчакаха своя късмет и се възползваха от статично състояние, с цел да изтръгнат трите точки. След триумфа международните първенци са първи в класирането с актив от 15 точки, на 2 пред втория Уругвай. Бразилия е в серия от три следващи загуби и е шести със 7 точки.

Мегасблъсъкът не мина без произшествия. Първият съдийски сигнал на " Маракана " даже беше занимателен с 30 минути поради конфликти сред аржентинските почитатели и локалната полиция.

Началните минути бяха извънредно нервни, като доминираха нарушаванията. Главният арбитър Пиеро Маса от рано стартира да вади жълти картони, с цел да охлади пристрастеностите.

В 27-ата минута Джовани Ло Селсо се строполи в наказателното поле с искане за дузпа, която не беше отсъдена. Малко преди почивката Емилиано Мартинес сбърка при центриране от ъглов удар. Топката стигна до Бруно Гимараеш, който мигновено потърси мрежата. Ромеро обаче се намеси героичен, изчиствайки пред голлинията.

Бразилците влязоха по-добре във втората част, само че Емилиано Мартинес спря Габриел Мартинели. След като " гаучосите " удържаха натиска на домакините, дочакаха своя момент. Той пристигна в 63-тата минута, когато Отаменди порази мрежата с глава след корнер. Това беше една от дребното рискове за вратата на Алисон от началото на мача.

С аления картон на Жоелингтон упоритостите на Бразилия напълно бяха сломени. Селесао стартира обезверено да разчита на балонни центрирания, които не затрудниха Мартинес и отбраната пред него.

Анхел Ди Мария пропиля страхотна опция да постави точката на разногласието с втори гол. В добавеното време Дъглас Луис имаше последната дума. Неговият удар обаче беше избавен от съотборника му в Астън Вила - Мартинес. Така Аржентина резервира задатъка си и се поздрави с крайния триумф.

В идващия кръг от квалификациите за Мондиал 2026 Бразилия ще играе против Еквадор, като преди този момент има контролна среща с Англия, а Аржентина приема Чили.


Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР